Case stories

Hvordan hjælper brandfonen i praksis?
af grundlægeren
Lars Schiøtt Sørensen

Jeg har været med i et par retssager på brandområdet fra efteråret 2014 til start af 2015. Den ene var mordbranden i Skive (som nogle måske kender) hvor en kvinde (uretmæssigt) var anklaget for at have påsat branden. Heldigvis blev hun frifundet af retten i Viborg med dommerstemmerne 9-0 (det var en nævningesag). Jeg lavede analyser af branden og deltog som ekspertvidne i retten.

Den anden sag vedrører en brand i et hus i Tirstrup. Her var manden anklaget for at have sat ild til en lænestol inden han og konen gik i Brugsen (deres hund var inde i huset!)  Hunden fik heldigvis åbnet en terrassedør og slap ud i det fri. Manden blev frifundet i Retten i Randers med stemmerne 3-0 (det var domsmandssag).  Her lavede jeg også diverse analyser af branden, stillede supplerende spørgsmål og deltog også i retten.

Nu er jeg i gang med at svare på nogle supplerende spørgsmål vedr. fem gamle sager. Vi håber at vores svar hjælper til at genåbne sagerne igen. Jeg er i gang med at svare og vi har svarfrist til Den særlige klageret den 1. marts 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *