Menneskene bag

Civilingeniør, ph.d. Lars Schiøtt Sørensen, grundlægger, bestyrelsesmedlem

Lars er Brandfondens grundlægger og seniorforsker ved Aalborg Universitet. Har tidligere været ansat som lektor ved DTU, hvor han blandt andet oprettede uddannelsen til Master i brandsikkerhed. Lars har 17 års erfaring med forskning og undervisning på brandområdet og bl.a. skrevet 2 bøger om brandsikkerhed og brandfysik. Gennem de sidste 10 år har Lars arbejdet med brandefterforskning ved siden af sit faste job ved Aalborg Universitet. Motivation til at stifte Brandfonden opstod i 2011, da det blev klart gennem virke som sagkyndig på brandområdet, at flere personer er blevet uretfærdigt dømt og sat i fængsel. Der findes ikke en egnet instans hvor uskyldig tiltalte eller dømte kan søge om hjælp til et fair modspil overfor anklagemyndigheden. Derfor oprettede Lars Brandfonden.

Bernd Reuss, frivillig medarbejder, bestyrelsesmedlem

Bernd kom til brandfonden i 2014 efter at have set dokumentaren ”Brændte beviser” på DR-tv. Han har både tysk og dansk uddannelse som brandmand og 15 års erfaring fra udrykningstjeneste i forskellige frivillige brandværn. Bernd er uddannet snedker, diplom-socialrådgiver og diakon. I dag arbejder han som selvstændig, dvs. han har lavet lidt af hvert. I Brandfonden er det Bernds opgave, sammen med Lars, at opbygge organisationen, at være frivilligkoordinator og at sætte fondens aktiviteter i system.

Tommy Bækgaard Kjær, bestyrelsesmedlem

Jeg er 50 år og har tre (næsten) voksne børn og jeg bor i Hvidovre. Jeg har mange års erfaring som specialtrænet brandmand i Københavns Brandvæsen, fra Civilforsvaret og jeg er også både fagligt aktiv og redaktør for et fagblad for brandfolk.  Min rolle som brandmænd har domineret mit liv hele vejen igennem. Derfor er jeg også medlem i forskellige organisationer på national og internationalt niveau.
I 2013 stiftede jeg BrandFolkenes Cancerforening BFC hvor jeg fungerer som formand. BFC er en velgørende frivillig organisation der skal hjælpe kræftramte brandfolk og deres familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *